Årets utställning ”Från Oxe till Nutid” utökad. Välkommen!

Minnenas museum

Välkommen till Johannamuseet, ett tekniskt- och allmänt museum och dessutom ett av Skånes större enskilda museum med veteranbilar, motorcyklar, vardagliga bruksföremål för hem och arbetsplatser, musikmaskiner, leksaker, cafe och presentbutik. 

Varje år har vi en ny temautställning uppbyggd runt ett speciellt ämne. Övriga utställningar handlar om Stålfarfar, rekvisita ur bl a Hasse & Tages samt Jan Troells filmproduktioner. Museet visar också hur ett bankkontor kunde se ut för 100 år sedan. I ”Johannas Bio” visar vi filmer, bl a om museets grundare Manfred Almkvist.

Årets utställning 2022

”Från oxe till nutid”
Vi har öppnat en ny hall på ca 300 kvm med utställningen ”Från oxe till nutid”. En utställning med information i text och rörliga bilder på olika skärmar samt lantbruksmaskiner från 1700-talet och framåt. Vi har även information om nutiden med GPS-styrt lantbruk.
Utställningen är en njutning för alla som varit med ett tag och vill uppdatera minnet eller för de som helt enkelt vill veta hur det var.
Restaurangen

Du vet väl att du kan besöka restaurangen utan att besöka själva museet.
Vi serverar både varm mat och fika. Se menyn här!
Välkomna!

Se några av våra fasta utställningar

Veteranbilar, motorcyklar, vardagliga bruksföremål för hem och arbetsplatser, musikinstrument, leksaker, café, och presentbutik. Här finns tre unika marknadspositiv, en av Europas äldsta mångtillverkade elbilar och mycket mer.

Ett litet smakprov på vad vi har att bjuda på.

Öppettider:

15 juni t o m aug: alla dagar 11-16. Maj t o m september: lördagar och söndagar 11-16.
April-oktober: gruppbesök enligt överenskommelse.

Kontaktinformation:

Sandåkra 616, Box 85, 274 22 Skurup
Telefon: 0411-427 80
Mobil: 070-554 35 39
e-post: info@johannamuseet.se